donderdag 31 januari 2013

Nederlandse Collaborateurs Mentaliteit


De websiteJoop bericht:


Advocaat Liesbeth Zegveld doet vandaag opnieuw aangifte tegen de vader van aanstaand koningin Máxima, Jorge Zorreguieta. Ze doet dat op basis van verklaringen van slachtoffers en nabestaanden die zijn verzameld door journalist Arnold Karskens.

Dat zei Zegveld gisteravond in Pauw & Witteman. Ze treedt op namens drie nabestaanden. Dat zijn de dochter van een tijdens de junta verdwenen arts (Alejandra Slutzky) en haar dochter en de zoon van een inmiddels overleden diplomaat.

Oorlogsjournalist Arnold Karskens vertelde bewijs te hebben dat Jorge Zorreguieta geweten heeft van de verdwijningen en martelingen in Argentinië ten tijde van het regime Videla. Hij beschikt over verklaringen van negen ex-medewerkers en nabestaanden. Een van hen zegt dat hij thuis werd gearresteerd en later is gemarteld. Vervolgens zou de personeelschef van het ministerie op bezoek zijn geweest om hem een ontslagbrief te laten tekenen. De vader van prinses Maxima was toen (onder)-secretaris van het ministerie van Landbouw. Arnold Karskens reisde zelf naar Argentinië voor zijn stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden.

En hier nu zo'n typisch Nederlandse reactie die perfect de colloboratiementaliteit van het poldermodel illustreert:

Julius Vold, do 31 januari 2013 11:24

in reactie op niek jansen Reageer op Julius

Julius
>>
Ik begrijp die kritiek niet op Arnold Karskens en Liesbeth Zegveld. 
>>
Denkt u werkelijk dat deze lieden uit pure oprechtheid Zorregueta willen aanklagen? Nee natuurlijk, er zijn veel belangrijkere verdachten, het gaat hen puur om publiciteit in een zaak die niet eens voor de rechter in Nederland zal komen.


Deze Julius Vold gaat niet in op de inhoud, maar op de vorm. Nederland ten voeten uit. Het gaat hem niet om de slachtoffers maar om zijn eigen betweterig gelijk. En na de oorlog koelde dit slag mensen zijn rancune op de zwakste, nooit op de sterkste collaborateurs, vrouwen die verliefd waren geworden op een Duitse 
soldaat.



Reinaert de Vos, do 31 januari 2013 10:09
in reactie op Koos Werkeloos Reageer op Reinaert

Het komt ook door de zweem van koningshuisje pesten wat er aan verbonden is. Er zijn natuurlijk veel belangrijkere misdaden tegen de menselijkheid waar je op dit moment mee te maken hebt maar omdat Zorreguita nu eenmaal af en toe het land in komt zien ze dit als heeeeeel erg belangrijk. Ik krijg ook nooit de indruk dat Karskens iets van nuance in zich heeft, alles is zwart-wit. En hij zal het wel even aan de kaak stellen. Ook een gevalletje van me. myself and I.


1200 × 915
1200 × 915

1 opmerking:

Sonja zei

Helaas, Arnold Karskens is in de tussentijd diep gezakt. Eerst naar de haters bij The Post Online, en nu dit. Schermafbeelding hier.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...