donderdag 24 januari 2013

Zionist Terror 98



BOYCOT APARTHEID, VOOR INTERNATIONAAL RECHT
9/2 APARTHEIDSFRUIT DE WINKEL UIT – ACTIE IN BEVERWIJK!!De BDS Movement start op 9 februari een wereldwijde campagne om alle handel met Israëlische agrarische bedrijven die profiteren van de bezetting, stop te zetten. Een mooie gelegenheid voor een vervolgactie van DocP's campagne APARTHEIDSFRUIT DE WINKEL UIT!
Deze actie actie vindt plaats op de groente- en fruitafdeling op de Bazaar in Beverwijk (de zwarte markt). Het wemelt hier namelijk van de producten van Jaffa, Carmel, Medjool dadels, evenals het merk Jordan River en Sharon Fruit van Arava Valleyl. Tijd voor actie dus.  
We verzamelen om 13.30 uur in hal 2. Wees erbij!! Voor meer info: 
marloes@docp.nl

VAN WEDERHOOR GEEN SPRAKE: YURI HONING VOELDE ZICH BEDREIGD U heeft het waarschijnlijk wel gelezen in de kranten: Yuri Honing voelt zich bedreigd door pro-Palestijnse groeperingen en heeft besloten niets aan te trekken van de oproep tot boycot van het Red Sea Jazz festival in Israel. Afgelopen week trad hij met zijn band gewoon op in Eilat. Van wederhoor vanuit die pers was helaas geen sprake. Hier onze niet geplaatste reactie naar de NRC bij dit NRC-artikel; aan de Volkskrant en de Telegraaf zijn soortgelijke brieven gestuurd. Wij bedanken de initiatiefnemers van deze campagne voor hun inzet, en zullen ons samen met hen beraden over vervolgactiviteiten.

KOM IN ACTIE TEGEN DE VERKOOP VAN ISRAËLISCHE PRODUCTEN IN UW SUPERMARKT
Veel supermarkten verkopen producten van Mehadrin onder de merken ‘Jaffa’ , ‘Carmel’ , ‘Top’ en ‘Jordan Valley’Deze producten worden gelabeld als ‘Produce of Israël’, terwijl ze op gestolen land worden verbouwd met gestolen grondstoffen. De geschiedenis van Mehadrin is nauw verbonden met de vernietiging van de Palestijnse land- en tuinbouw en de verjaging van Palestijnse boeren van hun citrusplantages. Spreek uw supermarkt hierop aan! U kunt gebruiken van de bijgevoegde brief.

G4S GENOMINEERD VOOR PUBLIC EYE AWARD
G4S is genomineerd nominated voor de Public Eye Award, een prijs voor het slechtste bedrijf. Het publiek bepaalt wie de prijs wint. G4S is mede genomineerd vanwege haar rol bij de Israëlische bezetting. Mocht u nog niet gestemd hebben, doe dat dan alsnog en roep anderen op om te stemmen! http://www.publiceye.ch/en/vote/g4s/. G4S heeft inmiddels gereageerd op de nominatie, hetgeen leidde tot een bespreking van argumenten op Open Democracy

EERSTE SCHEUREN ZICHTBAAR BIJ VEOLIA NEDERLAND 
Faillissement Sieswerda eerste stap.
Hoe gaat het nu werkelijk met Veolia Nederland? Doen we het echt zo slecht tegenover de andere
vervoerders zoals, Arriva, Qbuzz of Connexxion (Hermes)? Het antwoord is nee! Daar staat alleen tegenover dat de moederbedrijven van Arriva en Qbuzz nog steeds bereid zijn om te investeren in hun dochters. Voor het lot van Connexxion vrezen wij net zo hard. De geplande fusie van Veolia en Connexxion gaat dan ook met grote waarschijnlijkheid niet door. Lees meer op de website van FNV Bondgenoten.

REIZEN NAAR ISRAEL: ADVIES ANVR AAN HAAR LEDEN
In reactie op een verzoek van ex-ambassadeur Jan Wijenberg heeft de ANVR op 4 januari 2013  een advies uitgebracht aan haar leden. Actie voeren werkt!
Reisinformatie m.b.t. Israël en Palestina
Wij willen hierbij ANVR-leden die reizen naar Israël en Palestina organiseren en/of aanbieden  wijzen op  het belang van correcte en objectieve reisinformatie in hun diverse uitingen. Wij adviseren U daarin duidelijk aan te geven welke onderdelen van de reis zich afspelen in Israël en welke in Palestina.
Het gaat dan om het nauwkeurig volgen van de internationaal erkende grenzen op kaarten en in de beschrijvingen. Gelet op de gevoeligheid van beide bestemmingen op dit vlak is het voor ANVR-leden als toonaangevende reisaanbieders  zaak om zoveel als mogelijk juiste en correcte reisinformatie via de diverse distributiekanalen (brochure, website, advertentie) aan hun (potentiële) reizigers te verschaffen.

STEUN HET ABIROUN GAZA MISSION PROJECT  
Twee Nederlands Palestijnse studenten reizen binnenkort af naar de Gazastrook. Daar gaan zijn evenementen en creatieve activiteiten voor kinderen organiseren. De ‘kunstwerken’ die door de kinderen in die tijd gemaakt worden, worden in Nederland geexposeerd. Wilt u dit project ondersteunen, mail dan naar: maysoon@live.nl

BESTEL NU DE TOOLKIT VAN DOCP
We zijn afgelopen weken hard bezig geweest om actiemateriaal te ontwikkelen:
·        Posters Apartheidsfruit de winkel uit
·        Brochure over docP
·        Leaflets om uit te delen aan consumenten
Mocht je nu een toolkit met informatie willen ontvangen, dan kan dat. Stuur mij dan een email met je adresgegevens en hoeveel materiaal je wilt ontvangen.

SUPERMARKTONDERZOEK 
Welke Israelische producten zijn te koop in jouw supermarkt? Onder welk label worden deze producten verkocht? Stuur je bevindingen door, zodat we een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het aanbod van Israelische producten in de winkels en de bevindingen kunnen meenemen in onze acties. 

ZET EEN STAP EN DOE MEE MET DOCP!
Sta jij achter de oproep van Palestijnse maatschappelijke organisaties tot een brede boycot van Israel door middel van boycot, desinvesteren en sancties (BDS)? Wil je ’iets’ doen om vorm te geven aan je onbehagen over het Israelische Apartheidsregime tegen de Palestijnen? Steun dan docP en doe mee!
Sluit je aan! Zonder vrijwilligers, geen campagnes tegen Israelische producten, bedrijven en diensten. docP heeft doeners en denkers nodig! Mensen met verschillende expertise en ervaringen. Mensen voor kortlopende acties en langdurige projecten. Mensen uit het hele land.
Steun docP! DocP is leden en sponsors aan het werven om de supportbasis verder te versterken en te laten zien dat we met velen zijn. DocP is afhankelijk van particuliere bijdragen. Jouw steun voor docP gaat in zijn totale omvang naar marketing en communicatie van onze acties.
Mail ons! Marloes@docp.nl

FACEBOOK
DocP heeft sinds kort ook een eigen Facebookpagina: BDS Nederland. ‘Like’ onze pagina en je ontvangt regelmatig laatste updates en nieuws over BDS algemeen en over de acties tegen Mehadrin en G4S.
Voor meer info: www.docp.nl
Triodosbank: 25.47.34.529 | KvK nummer: 54872839
DocP is ANBI erkend, giften zijn aftrekbaar voor belasting


Hartelijke groet,

Marloes Kuijer
docP, Diensten en Onderzoek Centrum Palestina
Tegen Apartheid, voor internationaal recht.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...