maandag 25 maart 2013

Nederlands Autisme



De Sauertjes, mede-eigenaren van de NRC/Handelsblad, schatrijk geworden in het Mafiose Rusland.


Dit weekeinde vroeg de Nederlandse krant van SP-multi miljonair Derk Sauer, de NRC,  zichzelf het volgende af:


Hoe gáát het eigenlijk met de Turkse Nederlanders?


Die vraag wordt dus meer dan een decennium na de opkomst van de populist Pim Fortuijn gesteld, elf jaar nadat, zoals de Engelstalige editie van Wikipedia meldt:


Fortuyn was assassinated during the 2002 Dutch national election campaign by Volkert van der Graaf. In court at his trial, Van der Graaf said he murdered Fortuyn to stop him from exploiting Muslims as "scapegoats" and targeting "the weak members of society" in seeking political power.

Al die tijd heeft de 'kwaliteitskrant,' zoals het zichzelf afficheert, zich kennelijk niet serieus verdiept in dit onderwerp. Dat is illustrerend voor de houding van de geschoolde Nederlander die over alles een mening heeft en wiens krant tegelijkertijd constateert dat 

'tot verbazing van veel autochtone Nederlanders, de premier van Turkije [zich] bemoeide' 

met iets dat door 'veel autochtone Nederlanders' als een binnenlandse Nederlandse aangelegenheid wordt beschouwd.  Hoe wereldvreemd kunnen 'autochtone Nederlanders' zijn? Wel, heel erg. Want die vele 'autochtone Nederlanders' vinden het niet meer dan normaal dat westerse strijdkrachten zich permanent met grootscheeps geweld 'bemoeien' met soevereine landen, ook al is dit geweld volstrekt illegaal, zoals de inval in Irak heeft duidelijk gemaakt, en Vietnam, en Afghanistan, en Libie, etc. en nu Syrie en misschien straks Iran. Hoe komt het dat zoveel 'autochtone Nederlanders' zo autistisch zijn dat ze de werkelijkheid niet kunnen zien? Meer daarover later.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...