dinsdag 5 maart 2013

Sacha de Boer. Waan van de Dag




Voorpagina Het Parool:
Journaallezer Sacha de Boer (45) stopt. Op 3 mei presenteert ze haar laatste uitzending van het NOS Journaal. De Boer is toe aan 'slow journalism'. 'Ik wil niet meer de waan van de dag volgen, maar weer wat langer over iets nadenken.'
Eigenlijk wilde ze per 1 april vertrekken. Maar toen kwam de koningin met de aankondiging van de abdicatie. Dat wilde De Boer nog wel meepikken. Ze vertrekt nu net na de koningin.

Tien jaar is De Boer het gezicht van het Achtuurjournaal, ook wel de Champions League van journaallezers. Ze presenteerde eerst afwisselend met Philip Freriks, nu met Rob Trip.

Nogmaals:
De Boer is toe aan 'slow journalism'. 'Ik wil niet meer de
 waan van de dag volgen, maar weer wat langer over iets
 nadenken.'

Kortom, mevrouw De Boer laat de NOS-Journaalkijkers weten dat ze tien jaar lang 'de waan van de dag' hebben gevolgd, en dat degene die deze 'waan van de dag' voorlas al die tijd maar kort over iets nadacht voordat ze het voorlas. Ik wist dat wel, maar ja, ik ben journalist en lees wel eens een boek over mijn vak. Mevrouw De Boer komt daar pas tien jaar na dato achter en als ze het niet in het openbaar had toegegeven dan had haar publiek nog niet geweten dat De Boer tien jaar lang de 'waan van de dag' heeft voorgelezen. Gefeliciteerd. 

1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

Het ergste is nog dat dit /voorpaginanieuws/ is, bij het Parool.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...