dinsdag 27 augustus 2013

Syria 151

Vanwaar ineens die haast van de oude christelijke, blanke, koloniale machten om weer een bloedbad te veroorzaken? Waarom wel Syrie en niet Egypte? Op grond van welk recht is Frankrijk 'gereed om Syrie te straffen?' en dat terwijl niemand nog met zekerheid kan zeggen wie gifgas gebruikte? En waarom valt Frankrijk Israel niet aan nadat het al even verboden fosforwapens had ingezet tegen de Palestijnse burherbevolking? Welk financieel en geopolitiek belang heeft Frankrijk? Waarom willen de westerse landen zo graag het internationaal recht schenden en het liefst onmiddellijk.  De wereld gemeenschap heeft de Verenigde Naties om problemen op te lossen, niet het gespuis van onder andere het Vreemdelingenlegioen.

1 opmerking:

AdR zei

Het Franse regime jankt nog steeds dat het er in 1945, ondanks zesendertig uur onafgebroken bombardement op Damascus, uitgegooid is. Net als Haïti, vergeten noch vergeven zijn aan de orde.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...