woensdag 11 juni 2014

Irene de Zwaan


Na de jarenlange propaganda van de mainstream-media worden mijn collega's nu links en rechts, van achter en van voren door de werkelijkheid ingehaald. De Volkskrant van vandaag:

Voorbeeldstad van Irak nu brandhaard van terrorisme

Door: Irene de Zwaan − 11/06/14, 11:56

500.000 inwoners uit Mosul op de vlucht geslagen

© REUTERS. Kinderen staan naast een uitgebrande auto in Mosul, de noordelijke Iraakse stad die in handen is gevallen van ISIS.
Aan het begin van de door Amerika geleide oorlog tegen Saddam Hussein gold Mosul als voorbeeldstad voor de rest van het land. De handel floreerde en het was er relatief veilig. Nu is de tweede stad van Irak in handen gevallen van de extremistische terreurgroep ISIS. Een gevoelige klap voor premier Al-Maliki en de algehele veiligheidssituatie.
Irene de Zwaan:
nog steeds dringt het niet tot de 'vrije pers' in de polder door wat er wereldwijd werkelijk aan de hand is. Irene de Zwaan, jij presenteert je via de bekende netwerken als 'Editor digital foreign desk at de Volkskrant,' en bent dus een van die ontelbare jonge journalisten die voor een habbekrats op contractbasis stukjes overschrijven die jullie van de grote buitenlandse persbureau's aangereikt krijgen. Je vraagt je kennelijk niet af wat voor propaganda je klakkeloos doorgeeft. De door de VS 'geleide oorlog' was allereerst een agressie-oorlog die een grove schending  was van het internationaal recht, zoals twee voormalige secretarissen-generaal van de Verenigde Naties publiekelijk hebben laten weten, een oorlogsmisdaad dus, die na de Tweede Wereldoorlog door het Neurenbergse Tribunaal geklassificeerd werd als de grootste van alle oorlogsmisdaden, omdat uit die misdaad alle andere automatisch voortvloeiden. Vanuit deze wetenschap moet de vraag zijn: waarom was voor de Amerikaanse oorlogsmisdadigers Mosul 'een voorbeeldstad'
Belangrijker nog:  waarin verschillen, in fundamenteel opzicht, de oorlogsmisdaden van  'de extremistische terreurgroep ISIS'  van die van de VS? Met andere woorden: waarom noem jij ISIS een 'extremistische terreurgroep,' en de Amerikaanse mariniers die in Fallujah witte fosfor hebben ingezet, of het martelende Amerikaanse gevangenispersoneel in Abu Ghraib niet? Is de reden alleen maar dat je overschrijft en niet nadenkt over wat je overschrijft? Of geloof je alle propaganda? 

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...