vrijdag 11 juli 2014

Zionist Fascism 20

ISRAELISCH RAMPTOERISME

Israeli’s zetten stoeltje neer voor raketbeschieting
Allan Sørensen, correspondent van het Deense Kristeligt Dagblad maakte woensdagavond deze opmerkelijke foto. Daarop is te zien hoe Israeli’s van de stad Sderot hun stoeltjes klaarzetten op het strand om de raketten te horen vallen.
Sørensen tweet:
“Sderot bioscoop. Israeli’s brengen stoelen naar de heuveltop van Sderot om de laatsten van Gaza te zien. Ze klappen wanneer ze een ontploffing horen.”
http://www.ennik.nl/israelisch-ramptoerisme/ 
Share Button

1 opmerking:

Sonja zei

Het artikel staat ook op Joop.nl, alleen daar hebben ze er een ander verhaal van gemaakt door te stellen dat de bewoners van Sderot (geheel etnisch gezuiverd op 31 mei 1948, generatie 6000 vluchtelingen nog steeds in Gaza) "op het strand [zitten] om de raketten te horen vallen." Ze zitten echter niet "op het strand" maar op een heuveltop. En welke raketten? Omdat dat gedeelte wordt afgesloten met: "Sderot ligt minder dan een kilometer van de grens met Gaza. Eerdere beschietingen vanuit Gaza leidde tot de dood van 13 Israëliërs en duizenden gewonden." (duizenden?) mogen we concluderen dat het in het bericht gaat om om raketten UIT Gaza, die zouden "vallen" op het strand bij Sderot, en dat de bewoners daarvoor klappen. Wat natuurlijk absurd is, want wie klapt er voor taketten die voor jou bedoelt zijn.

Kijken we naar het Twitter account van de Deen, dan hebben we te maken met een journalist die hoofdzakelijk begaan is met het lot van de Israelis aan de grens van Gaza.

De genoemde heuveltop bij Sderot heet Parash Hill, bijgenaamd The Hill of Shame, omdat Israëlis daar, inmiddels traditioneel, de bombardementen op Gaza komen bekijken, én vieren.

Daar komt nog bij: slaan er eigenlijk wel raketten in in Israël? Journalist Roel Geraedts meldde gisteren: "Er is nog niet één raket die Israël heeft geraakt. Alle raketten worden gewoon uit de lucht geschoten." Hoewel Geraedts in zijn berichten doorlopend de 'argumenten' van Israël om Gaza te bombarderen herhaalt, a.h.w. te legitimeren, is hij wel de enige Nederlandse journalist die het durfde te melden.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...