dinsdag 15 juli 2014

Zionist Fascism 44

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Zionist Fascism 39" achtergelaten: 

Nederlands kabinet kiest kant van de bezetter

13 juli 2014

Als het al niet duidelijk was, is het deze week toch wel erg duidelijk naar buiten gekomen: het Nederlandse kabinet – bij monde van de premier en de minister van buitenlandse zaken – is van mening dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen tegen raketaanvallen uit de Gazastrook. Wat een boter op het hoofd heeft het gemiddelde kabinetslid. Ze papegaaitoeteren nog steeds de oude Busch na, die in zijn natte droom tot de conclusie kwam dat Hamas een terroristische organisatie zou zijn.

Natuurlijk zijn aanvallen in Afghanistan, Iraq en noem zo maar op, waar de Amerikanen onbeschoft zijn binnen gevallen, geen terroristische aanvallen, maar bescherming van de mensheid. Alsof een macht als Amerika ergens anders aan denkt dan aan aanvallen uitvoeren, zo ver mogelijk van huis, zodat de gemiddelde Amerikaan niet denkt aan zijn eigen problemen. Psychologie van de koude grond, wordt dat genoemd.

Deze psychologie van de koude grond wordt ook door het kabinet gehanteerd als Palestina ter sprake komt. Palestina als land bestaat voor de meeste kabinetsleden niet of misschien als plaatje ergens in de oude Bos atlas, maar dan wel ver in de onderste la weggestopt. De premier wist met zijn opgeplakte – ‘kijk eens, ik ben belangrijk’ – lach deze week op de nationale poppenkast tv nog te melden dat Israël zich mocht verdedigen, want “het is een democratisch land.” Wat een verschrikkelijk grote onzin, ik neem aan dat de uitzending van zijn vakantieplaats kwam en had de premier al een tijdje in de zon gezeten en last van een zonnesteek. Wat heeft “democratisch land” met “verdedigen” te maken?

Met dit soort quasi-intelligente opmerkingen, kan de bezettende macht van Palestina nog steeds verhinderen dat Palestina een leger opbouwt. Dit in tegenstelling tot de bezettende macht die een formeel, geregeld leger heeft met militaire hiërarchie, tanks, helikopters, staaljagers, drones en zelfs kernwapens. En zonder natte ogen, durft de Nederlandse premier voor de tv te zeggen dat Israël zich mag verdedigen omdat het een democratische staat is.

Soms vraag je je af of het kabinet wel de buitenlandse media volgt, buitenlandse tv kijkt of nog iets meer wilt horen dan de onzin van boezemmaatje Netanyahu?
Weet het kabinet wel dat al ruim 65 jaar Palestina bezet wordt en dat er genocide wordt uitgevoerd? Weet ze wel dat Gaza de grootste openlucht gevangenis is, die aan alle kanten systematisch van de wereld wordt afgesloten? Weet ze wel dat aanvallen door de bezettende macht vaak gepaard gaat met fosforclusterbommen? Weet ze wel dat in de laatste onbeschoft crimineel harde aanval op Gaza wapens zijn gebruikt die door de internationale wetten zijn verboden?

Zouden de leden van het kabinet ook de Australische documentaire ‘Stone Cold Justice’ (‘Kinderen als doelwit’) gezien hebben? En dan nog droge ogen hebben? Palestijnse kinderen die opgepakt worden, vaak ’s nachts en mee moeten voor ondervraging, wat altijd uitloopt op marteling, .... etc.

http://khamakarpress.com/category/artikel-khamakarpress/

Herman 

2 opmerkingen:

Sonja zei

Must read: Time Magazine, August 16, 1948 http://mailstar.net/bengur48.html

Sonja zei

De Propaganda van het NOS Jeugdjournaal "Veel Palestijnen voelden zich weggejaagd"

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...