zondag 20 juli 2014

Zionist Fascism 66

Beste,


Ik volg het nieuws in Gaza op de voet en wil dit graag met u delen. Dit kan eventueel helpen bij verdere berichtgeving over de situatie.


Mvg,

Catherine De Bock

Israël richt bloedbad aan in Shujaiya (Gaza)
In de nacht 19 op 20 juli vielen Israëlische troepen Shujaiya, in het oosten van Gaza, binnen. Er vielen meer dan 66 doden en honderden gewonden. Bijna allemaal burgers. Het Israëlisch leger weigerde de toegang van ziekenhuiswagens tot het gebied ondanks de vele pogingen van het Rode Kruis om hulpverlening aan de slachtoffers te coördineren. Dokters en ambulances slaagden er uiteindelijk ’s ochtends in de stad te bereiken en troffen er tientallen doden en honderden gewonden aan. Tijdens het verlenen van hulp en het wegvoeren van doden en gewonden ging het schieten van Israëlische vuren gewoon door. Twee paramedici en één journalist werden doodgeschoten.  De hele ochtend liepen inwoners machteloos rond op zoek naar familieleden of vrienden. Het nabijgelegen Shifa ziekenhuis tracht de zorg over te nemen maar heeft handen te kort. 
De Noorse dokter, Mads Gilbert, werkt momenteel in het Shifa ziekenhuis en vraagt de internationale gemeenschap om stappen te nemen tegen de ravage die Israël momenteel aanricht:
“And then, just now, the orchestra of the Israeli war-machine starts its gruesome symphony again, just now: salvos of artillery from the navy boats just down on the shores, the roaring F16, the sickening drones (Arabic 'Zennanis', the hummers), and the cluttering Apaches. So much made in and paid by the US.
Mr. Obama - do you have a heart?
I invite you - spend one night - just one night - with us in Shifa. Disguised as a cleaner, maybe.
I am convinced, 100%, it would change history.
Nobody with a heart AND power could ever walk away from a night in Shifa without being determined to end the slaughter of the Palestinian people.
But the heartless and merciless have done their calculations and planned another "dahyia" onslaught on Gaza.
The rivers of blood will keep running the coming night. I can hear they have tuned their instruments of death.
Please. Do what you can. This, THIS cannot continue.
Ondertussen blijven inwoners vanuit Gaza berichten dat F16s voortdurend laag over het oosten van Gaza vliegen en bombardementen uitvoeren. Volgens de Guardian worden sinds de late namiddag ook splinterbommen gegooid – alweer illegaal onder internationaal recht. De Israëlische troepen schuiven op richting Gaza stad, de dichtst bevolkte gebied in de Gazastrook. Ondertussen blijft Israël burgers treffen. Het dodentol is nu opgelopen tot meer dan 410 Palestijnen en minstens 3000 gewonden in 13 dagen tijd. Ondanks de vele protesten wereldwijd, blijven de wereldleiders opvallend stil, al ‘betreuren’ ze de doden...

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...