donderdag 28 augustus 2014

Oekraïne en de Volkskrant

Moskou: geen Russische troepen in Oekraïne

Bewerkt door: redactie − 28/08/14, 17:20  − bron: ANP, AP, Reuters

’Er is sprake van een internationale canard’

© AFP. Een pro-Russische rebel in Troitsko-Khartsyzk ongeveer 30 kilometer ten oosten van Donetsk.
UPDATE Berichten dat er zich Russische militaire troepen in Oekraïne bevinden, hebben 'geen relatie met de werkelijkheid'. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie vanavond laten weten, aldus het persbureau Interfax.
  • © afp.
    Gisteren: een gebouw staat in de brand in de buurt van Novoazovsk.
  • © ap.
    Oekraïense tanks op weg naar Marioepol, waar de separatisten een nieuw front hebben geopend.
'Wij hebben van de lancering van deze internationale canard gehoord en zijn verplicht de overzeese bedenkers daarvan en hun weinige aanhangers in Rusland teleur te stellen', zei een functionaris van het ministerie.

Een anonieme hoge militair van de NAVO meldde eerder dat er zo'n duizend Russische militiaren actief zijn in het oosten van Oekraïne. Hij schat dat er nog zo'n twintigduizend militairen vlak voor de grens met Oekraïne paraat staan. Ook de Verenigde Staten menen dat de Russen bezig zijn met een tegenoffensief. 

2 opmerkingen:

Sonja zei

Het bericht is alweer snel aangepast...

Sonja zei

In Den Haag zijn ze totaal geflipt. Nederland wil wapens naar Koerden vervoeren
"Volgens [Timmermans] hebben de Koerden, die vechten tegen de radicale beweging IS, vooral behoefte aan materieel uit de voormalige Sovjet-Unie zoals munitie, kalasjnikovs en granaatwerpers." Uit de de voormalige Sovjet-Unie? Gaan we het 23 jaar en oudere wapens en munitie leveren? Uit Rusland?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...