dinsdag 28 oktober 2014

Hubert Smeets Neoliberale-Propagandist

Hubert Smeets met zijn vrienden Chris Kijne en VVD-er Hans van Baalen: Ons kent Ons. Poldermodel. Corrupte Journalistiek van VPRO en NRC Handelsblad.


 

NIEUWSANALYSE: van Baalen en Smeets in Bureau Buitenland versus Oleg Tsarev op Facebook

Hieronder de samenvatting van het Oekraïene deel van de Bureau Buitenland uitzending van woensdag 23 Oktober 2014.

Pro-Oekraïense strijdkrachten: Standrechtelijke executies , inzet van clusterbommen en nauwkeurige raketten op bevolkte gebieden. Human Right Watch en Amnesty International komen met flinke kritiek in twee tegelijkertijd uitgegeven rapporten op de Pro-Oekraïense strijdkrachten. Pikant detail: op dezelfde dag van publicatie vraagt Kiev 2 miljard aan extra bij de EU leningen . Maar mag een land dat oorlogsmisdaden begaat wel miljardensteun ontvangen van de Europese Unie?

Bureau Buitenland spreekt met NRC-redacteur Hubert Smeets hierover. En met Hans van Baalen.

Luister de 10 minuutjes HIER terug.



Keiharde kritiek op Kiev...

In de samenvatting zit keiharde kritiek op het regime in Kiev. Maar dan gaat het besproken worden door twee mensen waarvan de één nog meer pro-Kiev is dan de ander. Typisch voorbeeld van Hollandse staatsradio. Polemiek 0,0. Het bijna schouderkloppned in grote lijnen met elkaar eens zijn. Hans van Baalen en Hubert Smeets. Beide heren zijn hier al eerder besproken, en hun vergoeilijken van de misdaden van het regime in Kiev is in het oog springend. En ook gisteren voldeden ze aan het profiel en vergoeilijkten ze alsof het een lieve lust was en gaven ze blijk van nagenoeg onvoorwaardelijke steun aan een regime dat zelfs ten tijde van een staakt het vuren nog militair en met geweld ten strijde trekt.



De complete afwezigheid van empathie voor de burgerbevolking die sterft en lijdt onder de bombardementen werd weer opzichtig duidelijk. Want van Baalen sprak er niet over dat het vreselijk is wat die mensen daar meemaken (honderdduizenden op de vlucht, duizende doden en gewonden, huizen en bezittingen kwijt, Odessa, etcetera). Nee, sprekende over het geweld van het Oekraïense regime: "Dat is slecht voor het imago".

Het gaat niet goed met Oekraïene. Dat ziet zelfs van Baalen. Maar waar die crisis vandaan komt? Van Baalen ziet slechts 1 reden: "Oekraïne staat aan de rand van de afgrond door Russische interventie"

Russofobie van Baalen

Het was niet van Baalen's enige uiting van Russofobie. "Oekraïene moet vrije keuzes maken en dus moet er steun komen. Anders neemt Putin het over". Kortom lezers, u en ik mogen de knip trekken. Zodat dit regime nog meer Grad raketten op Donetsk kan afvuren. Van Baalen bevindt zich trouwens in het gezeldschap van George Soros, die ook vindt dat er veel meer geld naar Oekraïne moet "om de agressieve Russische beer uit Europa weg te houden". HIER het item over hem.

De aankomende verkiezingen voor het parlement (de "Rada") a.s. zondag zijn heel belangrijk volgens van Baalen. En een ander trucje wat gebruikt wordt is de openlijke Nazi's en hun oproer, nu te gebruiken als argument voor extra steun voor Poroshenko. Die dan zogenaamd "gematigd" zou zijn. De ellende in het land ontstaat dan zogenaamd enkel daar waar Poroshenko ook niet verantwoordelijk voor gehouden kan worden. We herkennen deze redeneertrant van de pro-Oekraïene demonstratie in Moskou. Maar Poroshenko moet vooral wel veel meer geld krijgen. Het is zoiets als een ondernemer die een enorme puinhoop in zijn bedrijf heeft. Het geld verdwijnt in iedereens zakken, van muitende werknemers tot aan de directeur aan toe. Maar volgens de logica van van Baalen moet de bank zo'n bedrijf vooral voorzien van veel extra kredieten

Lees verder: http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/10/nieuwsanalyse-van-baalen-en-smeets-in.html

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...