donderdag 2 oktober 2014

Michel Krielaars van de NRC 5


De constatering dat Michel Krielaars van de NRC in een ander universum leeft dan de rest van de Europeanen is onontkoombaar, aangezien hij in zijn mallotige pamflet Het Klein Koude Front stelt dat

Als Oekraïne, met steun van de EU, een succes wordt, zouden veel Russen zich wel eens kunnen gaan afvragen of hun eigen systeem wel zo goed is.

Ik verzin dit niet, het staat er echt! Deze bewering is krankzinnig aangezien wij in een tijd leven waarin volgens opiniepeilingen overal in Europa de geloofwaardigheid van politici tot een even laag punt is gedaald als die van hun spreekbuizen, de mainstream-journalisten. De feiten:

Trust in EU at an all time low latest figures show

Tough economic conditions and high unemployment have eroded trust in the European Union in recent years… Trust in the European Union is at its lowest level since records began in 1997, with less than one in three EU citizens expressing trust in the EU in 2013…All EU countries except Finland and Sweden have seen trust levels drop from 2007, an indication of how citizens rate the EU’s response to the financial crisis that has plagued the eurozone over the past five years.

Unsurprisingly, countries in southern Europe that have faced the worse of the economic hardship and chronic unemployment have shown the steepest decrease, with EU trust ratings in Greece falling 44 per cent, Spain 37 and Portugal 32.

Laagterecord opkomst Europese verkiezingen

De Europese parlementsverkiezingen eind mei vestigden een laagterecord wat betreft de opkomst. Van de kiezers in de Europese Unie kwam 42,54 procent opdagen.

Dat is door het Europees Parlement bekendgemaakt. Meteen na de verkiezingen was nog gezegd dat het 43,1 procent was, iets meer dan de 43 procent in 2009. Woordvoerders van het parlement spraken over een historische ommekeer, omdat de neerwaartse trend sinds de eerste EU-verkiezingen in 1979 zou zijn gestopt. Toen ging bijna 62 procent van de kiezers naar de stembus.
http://www.trouw.nl/tr/nl/31285/Europese-verkiezingen-2014/article/detail/3715022/2014/08/07/Laagterecord-opkomst-Europese-verkiezingen.dhtml

Ik wil best aannemen dat als het bureaucratisch apparaat in Brussel een ieder van de 44 miljoen Oekraïeners 100.000 euro's schenkt de Russen zich zullen 'gaan afvragen of hun eigen systeem wel zo goed is,' maar ik denk dat dan ook elke EU-burger op wie al jarenlang bezuinigd wordt, zich dezelfde vraag zal stellen. Bovendien, aangezien iemand met een beetje gezond verstand weet dat een dergelijke schenking niet zal plaatsvinden, moet hij/zij er vanuit gaan dat Michel Krielaars in een virtuele wereld leeft. Dat is ook precies het probleem van journalisten die door een ideologische bril kijkend, niet in staat zijn de werkelijkheid te zien. En toch collaboreert iedereen in Nederland met Krielaars' absurde voorstelling van zaken, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, degenen die de Maand van de Geschiedenis organiseren, de voltallige NRC-redactie, het personeel van Atheneum Boekhandel in Amsterdam, etc, kortom: het neusje van de zalm  van Hoflands 'politiek-literaire elite' in de polder. De mainstream is zo ernstig gecorrumpeerd geraakt door het poldermodel, waarbij ons kent ons, dat er nu sprake is van een collectieve verdwazing. Men is de eigen propaganda gaan geloven, een van de signalen dat de 'intelligentsia' geen enkele reële houvast meer heeft.

Meestal is een dergelijke ontwikkeling symptomatisch voor de geleidelijke aftakeling van het hele systeem. Daar helpt zelfs geen nep-bontmuts tegen, de hersenen zijn al onderkoeld geraakt en niet meer in staat helder te functioneren. De patiënt begint te hallucineren, en zo te zien aan die foto, vrees ik het ergste. 

Krielaars en de rest van de polder-propagandisten zijn niet in staat bijvoorbeeld de volgende informatie te verwerken: 


$22 Billion to Fight ISIL in same Year Congress cut $8.7 bn in Food Stamps





Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...