zaterdag 29 november 2014

Trouw Propaganda

IS valt Kobani vanuit Turkije aan


Extremisten van de terreurgroep Islamitische Staat hebben de Syrische grensstad Kobani vanuit Turkije aangevallen. Dat is voor het eerst. Volgens een woordvoerder van de Koerdische Democratische Unie Partij vielen IS-strijders de grenspost aan die Turkije met Kobani verbindt. De Turkse autoriteiten hebben nog niet gereageerd op de aanval.
Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat het offensief begon met twee zelfmoordaanslagen op de grensovergang. Eén van de aanslagen vond aan het begin van de dag plaats met een aanslag met een autobom. De tweede gebeurde iets later op dezelfde plek, door middel van een vest met explosieven. Later vonden er nog twee zelfmoordaanslagen plaats aan het zuidwesten van de stad.

Kobani wordt nu van vier kanten aangevallen, aldus de organisatie. Ook in het zuidwesten van Kobani werd vandaag gevochten. IS zette daar tanks in om zijn strijders te ondersteunen. Het offensief eiste de levens van minsten 30 personen. 21 hiervan waren strijders van IS, inclusief de zelfmoordterroristen. De rest zijn Koerdische troepen.

Stategisch belang

Het offensief van IS tegen Kobani begon medio september. De stad is van groot strategisch belang voor IS, omdat het de grensplaats is van Syrië en Turkije.

Turkije houdt zich tot dusverre afzijdig van de strijd...

Om te kunnen verklaren hoe het kan dat ISIS vanuit het NAVO-land Turkije de Syrische stad Kobani kan aanvallen, moet de redactie van Trouw de leugen verspreiden dat 'Turkije zich tot dusverre afzijdig van de strijd [houdt],' terwijl al langere tijd bekend is dat Turkije een conflict met de VS heeft omdat het ISIS-fundamentalisten steunt in hun strijd tegen de Koerden. Turkije laat al maandenlang ISIS-terroristen vanuit Turkije het buurland Syrië infiltreren. Maar omdat voor Trouw de waarheid er niet toe doet, moet het NAVO-land buiten schot blijven. Turkije staat op de veertiende plaats van 'World's top 15 military spenders in 2013,' en toch niet in staat om ISIS buiten de deur te houden?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures 

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...