zaterdag 14 februari 2015

Eva Jinek


In ons koffiehuis om de hoek las ik de Volkskrant-column van Aleid Truijens, die met een venijn waarover alleen vrouwen beschikken over Eva Jinek's 'bedachtzame poses' en 'haar intelligente fronsjes' schreef, waarbij ook nog het woord 'potsierlijk' viel. Truijens heeft gelijk, het is allemaal theater. Het feminisme heeft geen verandering gebracht in de houding van 'publieke' vrouwen, die in de consumptiemaatschappij door mannen naar voren worden geschoven. Eva Jinek is gekozen vanwege haar jaren twintig vamp-uitstraling en niet vanwege haar journalistieke vakbekwaamheid, want die bezit ze niet. De doorsnee man die naar Jinek kijkt, denkt: 'hé, lekker wijf.' Eva Jinek weet dat en speelt haar poseursrol net zolang tot ze er niet meer 'lekker' uitziet. En dan krijgen de kerels weer een nieuwe 'Eva Jinek.' Het schiet niet op, tenzij vrouwen zelf leren hieruit consequenties te trekken. Maar welke? 


Eva Jinek blundert met autocue

van onze redactie
VIDEO - Eva Jinek maakte woensdagavond aan het begin van haar talkshow een behoorlijke blunder.
    De blonde presentatrice lette niet goed op en las per ongeluk de verkeerdeautocuetekst, die bedoeld was als promo, voor.
    "Zometeen bij mij op de bank", zei Jinek die vervolgens haar gasten aankodigde. Toen ze daarmee klaar was zei ze vervolgens: "Na de STER." Gauw daarna besefte ze dat haar programma al was begonnen. "Hé, dit is de verkeerde, ik ben er al! Goedenavond, welkom."
    De uitzending  van woendagavond trok 587.000 kijkers en stond onder andere in het teken van Fifty Shades of Grey.

    Ik bedoel maar, zo'n vrouw doet wat haar gezegd wordt. Oplezen, niet nadenken. Dat doen wij wel voor je. 



    3 opmerkingen:

    Anoniem zei

    Fifty Shades of Finance
    (Financial Erotica a.k.a. Erotic FinFiction)

    Uh... vooruit denken?
    Dit komt ervan wanneer je een witwas pleitbezorger inruilt voor een slangenfluisteraar. Heerlijk helder!

    http://s7.postimg.org/51yiy4b7v/Heerlijk_Jinek.jpg

    Sorry, kon het niet laten

    Anoniem zei

    10 Jan... Op dezelfde dag dus, postte Frans De Waal dit op zijn Facebook pagina:
    http://postimg.org/image/6cbtdeaal/
    Serendipiteit?

    Anoniem zei

    Sorry hoor. SM? Vriendenloterij? Een schier oneindige bron van vermaak is het zeker, zijn twitter-account. Het heeft zich ook al in-ge-Iiked bij de VPRO!
    http://postimg.org/image/at0v9h4gp/

    De kerstgroet was er ook zo eentje, ik kan nog wel even doorgaan.
    Het wachten is op het moment dat dit duo gevierde bn'ers besluiten kinderen te nemen en ook die doelgroep gaat aanboren om zichzelf van een succesvol nageslacht te vergewissen dat nooit iets tekort zal komen. Dieren en kinderen. Ik bedoel maar, lijkt mij een goede rubriek Stan, al doe je niet anders dan rubrieken uit hun verbanden rukken :).
    Ik kan er niets aan doen, ik ben tenslotte geen gedragsdeskundige ;) http://postimg.org/image/9g3scsjwj/


    http://postimg.org/image/9g3scsjwj/

    Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

    mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...