Dat men in de westerse diplomatie geen enkele schaamte kent is duidelijk. Het werd vandaag nogmaals bewezen met het bezoek aan de Europese instellingen en bij de Belgische koning en premier van de Jordaanse Koning Abdoellah.
Als we de premier Charles Michel moesten geloven dan kaderde dit bezoek in  de strijd van de EU en ons land tegen het terrorisme van al Qaeda, ISIS en andere salafistische groepen. Men moet maar durven.
Op dit ogenblik is Jordanië de kweekvijver voor Jabhat al Nusra (al Qaeda). Ze krijgen er voedsel, geld, wapens, trainingen, communicatiemateriaal en alle nodige inlichtingen. Wekelijks moet het Syrische leger vanuit Jordanië opererende leden van al Qaeda aan de grens opvangen en doden.
Tienduizenden terroristen werden er al in Jordanië opgeleid. Zij zorgden in Syrië voor een ongezien bloedbad en een voor onmogelijk gehouden gruwel. Maar de man hoort bij de westerse coalitie en mag dus heel veel.
Charles Michel - 4
Premier Charles Michel (MR) ontving vandaag een der voornaamste krachten achter al Qaeda in Syrië, Koning Abdoellah van Jordanië. Geen probleem, volgens de premier kaderde zijn bezoek in het kader van de strijd… tegen de terreur. Neen, dat was geen grap. Maar meer kun je van die man blijkbaar niet verwachten.
Er is recent in onze pers veel sprake van de vernieling door ISIS van het zeer unieke erfgoed van Syrië en Irak. Een groot probleem en schandaal dat iedere kenner woedend moet maken of tranen bezorgen.
Wel, al vier jaar lang opereren vanuit Jordanië speciaal opgeleide eenheden die niet anders moeten doen dan dit erfgoed stelen en verschepen naar de VS, de salafistische vorstendommen op het Arabisch schiereiland en Israël. Volgens bronnen de voornaamste afnemers – niet toevallig - van dit gestolen erfgoed.
Wat koning Abdoellah doet is mensonterend, is een zeer grove schending van het internationaal recht, een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de menselijkheid. Kortom koning Abdoellah is een groot oorlogsmisdadiger en hoort voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.
Het land is altijd zowat de perfecte westerse kolonie geweest. De Britten stelden er een sjeik zonder land aan het hoofd, lieten die huwen met een westerse en zorgden ervoor dat die koning nadien voldoende danste naar de grillen van Israël en haar vazallen in het westen.
Koning Abdoellah hoort dan ook niet thuis op het paleis in Brussel, het Justus Lipsiusgebouw of de Wetstraat 16 maar gewoon in een cel. Het bezoek bewijst nogmaals ook dat men de strijd tegen die salafistische terreur hier niet echt serieus neemt.
Als men Abdoellah hier vorstelijk ontvangt dan kan men evengoed Fouad Belkacem op de troon zetten. Maar ja, de eerste heeft vorstelijk bloed en draagt een das. De andere is de arrogante zoon van een Marokkaanse autohandelaar. klootjesvolk dus.
Willy Van Damme