dinsdag 28 april 2015

Blik Op NOSjournaal 17




maandag 27 april 2015


Oekraïners kruisigen en verbranden opponent levend 21+

Vrijdag 24 April jl. zijn beelden vrijgekomen van leden van het Oekraïense Azov bataljon die een opponent levend kruisigen en daarna in brand steken.



"Oekraïense bezetters hebben een mens aan het kruis in brand gestoken. De daad van de vier mannen is op camera vastgelegd bij het dorp Shirokino (bij Marioepol). De camera legt vast hoe vier figuren in camouflagepakken de op de grond liggende man met een prop in de mond behandelen. Hij probeert zich nog te verzetten, maar hij wordt met tape vastgebonden aan het kruis. Daarna zijn schreeuwen te horen. Dan zoomt de camera in op de hand en pols van de liggende man: zichtbaar is een daar uitstekende spijker." BRON. Met dank aan Ben die ons attent maakte op deze gruweldaad. Lees meer, HIER.





Woorden Poroshenko klinken als erkenning verantwoordelijkheid voor Odessa

Bij die andere situatie waar het gaat om het verbranden van mensen, Odessa 2 Mei 2014, lijkt Poroshenko die actie te verdedigen en daarmee verantwoordelijkheid te nemen, met de volgende woorden:

""Odessa heeft een hele hoge prijs betaald 2 Mei, om te zien wat nu gaande is; als wij toen niet de golf van Separatisme gestopt hadden." Letterlijk. Dus wat betekent het als hij zegt: "We hebben de golf van separatisten gestopt op 2 Mei." We -dat is de President en zijn gevolg. 2 Mei zijn mensen omgekomen. Dat is niks anders dan een rechtstreekse erkenning van de President van het kil vermoorden van Odessieten. Helder en concreet." BRON.



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...