donderdag 11 juni 2015

Blik Op NOSjournaal 22



woensdag 10 juni 2015


Vergeefse druk VS op ontmoeting Paus en Putin

De ambassadeur van de VS heeft vergeefs getracht negatieve invloed uit te oefenen op de ontmoeting tussen de Paus en Putin.

Volgens de Hollandse staatsradio zou de Paus een beroep op Putin gedaan hebben iets te doen aan het geweld in Oost Oekraïne.

Volgens de Russische staats tv is de situatie in (Oost-)Oekraïne besproken door de twee leiders.

Volgens de Hollandse staatsradio kwam Putin (een uur) te laat bij de Paus.

Volgens de Russische tv duurde de ontmoeting tussen Putin en de Paus circa een uur. De Russische tv toonde een geanimeerde sfeer tussen de twee leiders. Er werden cadeau's uitgewisseld.



De Paus en Putin ontmoeten elkaar. De VS probeerden tevergeefs de ontmoeting negatief te beïnvloeden. Eerder op de dag had Putin een hartelijke ontmoeting met de Italiaanse premier Renzi. Volgens de Nederlandse staatsradio prees Renzi Putin om zijn bijdrage in de strijd tegen terrorisme. (Ja, de Nederlandse staatsradio zei dit positieve berichtje echt!). Enthousiaste mensen stonden langs de kant en scandeerden "basta sancciones" ("weg met de sancties"). Verder opende Putinsamen met Renzi de Rusland dag op de EXPO 2015 in Milaan.

Ondertussen gaan de Oekr terreuraanvallen op Gorlovka en Donetsk door

10-6-2015 Foto's van bewoners van de Provincie Donetsk

"Donetsk. Ze vallen zo, dat het in het centrum (van Donetsk) te horen is. Donetsk wordt weer gebombardeerd. Ze zijn ook gevallen op het kinderdagverblijf in de buitenwijk Oktoberski. Huizen staan in brand. In Gorlovka is het een hel. Bij ons is het oorlog. De overeenkomsten van Minsk mogen gerespecteerd worden, maar niet over de ruggen van de burgerbevolking. Ik begrijp steeds minder van dit beeld. Wat is dit voor een staakt het vuren? Het is gewoon ondragelijk. Zo'n 10 woningen zijn in as opgegaan. Enkele huizen zijn geheel vernietigd."

Bericht van Ivan Prigodko: "De beschieting van Oktoberski gaat maar door. Er is nu een bom gevallen op Peuterspeelzaal 189 op het adres Kremlevski 7" BRON


10-6-2015 Gorlovka (bovenstaand)



Oktoberski wijk, Donetsk



(Bovenstaand) Donetsk 10-6-2015 Afgelopen nacht, zo'n 10 woningen in de as gelegd tijdens nachtelijk bombardement van de door Rutte en Koenders van winterkleertjes voorziene Oekrarmee. Ook een peuterspeelzaal/kinderdagverblijf is geraakt door de door de kinderloze Rutte gesteunde Oekrarmee.



10-60-2015 Donetsk na het nachtelijk bombardement door de Oekrarmee. Gesteund door Mark Rutte, die zich ernstig zorgen maken om de homo's in Rusland. die zitten helemaal niet op Rutte's zorgen te wachten. Over het lot van de kinderen in Novorossiya hebben we Rutte zich nog nooit zorgen horen maken.



Donetsk 9-6-2015 na de zoveelste beschieting van de Oekrarmee. Dit is (bovenstaand) weer het Oktoberski rayon van Donetsk.



9-6-2015 Gorlovka. Huizen van mensen zijn gedeeltelijk of geheel verwoest. De mensen zijn in shock als gevolg van de continue, dagelijks beschietingen.



9-6-2015 Ernstige beschadigingen in Gorlovka

Geen opmerkingen: