vrijdag 7 augustus 2015

Donald Trump

Het volgende schreef henk hofland in de groene amsterdammer als verklaring voor het succes van donald trump:

Om te beginnen wordt hij geholpen door zijn uiterlijk: een grote kerel met een uitdagend gezicht, bekroond door een grote lok geföhnd grijs haar. En dan zijn teksten. Hij pakt de controversiële onderwerpen aan en hij zegt waar het op staat. De Mexicaanse immigranten noemt hij misdadigers en verkrachters.

Let op: 

`zeggen waar het op staat`


  1. iemand ongesuikerd zeggen waar het op staat (=iemand ongegeneerd de waarheid zeggen)
  2. ongesuikerd zeggen waar het op staat (=onverbloemd de waarheid zeggen)

Met andere woorden: volgens de hoogbejaarde Hofland is de 'waarheid' dat 'Mexicaanse immigranten' niets anders zijn dan 'misdadigers en verkrachters.' En het feit dat Trump dit nu eindelijk eens publiekelijk verwoordt, is een belangrijke reden van zijn succes bij het stemvee, aldus de grijze eminentie van de mainstream-polderpers. Ziehier het wereldbeeld van de rancuneuze westerse kleinburger, zoals geformuleerd door H.J.A. Hofland, die al zijn hele werkzame leven lang actief is in het verwoorden van de opinies van de massa.


ELECTION 2016 

Don't Dismiss Trump: He's Surging in the Polls in Key States, and More Republicans Say They'd Consider Voting for Him

Think this whole thing is a joke? Think again.
WASHINGTON - MAY 27, 2014 - Real estate mogul Donald Trump speaks to a luncheon at the National Press Club.
Photo Credit: Albert H. Teich / Shutterstock.com
The Donald Trump phenomenon has much of the country scratching their heads. Everyone's asking, is this for real? Many people wonder if his rise is simply the result of high name recognition, or a sort of summer fling with GOP voters.
It will take a few days to see how his performance in the first televised Republican debate will affect his status, but early returns point to more success. An analysis of where Trump stands in polling across the country suggests his support is both real and deep, unable to be easily dislodged the way many in the media predict. 
Here's an overview:
Nationally: In the Huffington Posts's aggregation of national polls, Trump is at 25.5 percent, while his closest opponent Jeb Bush is at 12.9 percent. Scott Walker is at 10.7 percent.
Iowa: Huffington Post has Trump at an average of 18.4 percent in Iowa, barely behind Scott Walker's 19.5 percent.
New Hampshire: Huffpo's aggregation puts Trump at 25.6 percent in New Hampshire, with Jeb Bush trailing at a meager 13.2 percent.

Many have argued that GOP voters don't see Trump as viable and will ultimately hand their votes to someone else. That's possible, but the polling shows they see him as more and more viable enough to receive their votes, as NBC News notes:
     March 2015 NBC/WSJ poll: 74% of GOP primary voters said theyy couldn't see themselves backing Trump. couldn't see themselves backing Trump.
     June 2015 NBC/WSJ: 66% of GOP primary voters said they couldn't see themselves backing Trump.
     July 2015 NBC/WSJ: 49% of GOP primary voters said they couldn't see themselves backing Trump.
We don't know how Trump will do in the upcoming primaries (that is, if he doesn't pull out). But given these numbers, he will be a serious contender in the race.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hahaha die malle Henkie. Nee, dan John Cleese met zijn opmerking: 'Donald Trump is running for President ! His campaign symbol will be a Red Squirrel - in memory of the dead one he keeps on top of his head' . (hij zegt nog wel meer maar dit is zo in de geest van waar Monty Python voor stond )
Kijk, daar kan ik tenminste wat mee!

Maar wat Hofland zegt. Bevolkingsgroepen wegzetten is blijkbaar steeds makkelijker wanneer je minder van een bevolkingsgroep gaat uitmaken omdat je tijd erop zit en terug moet vallen op resultaten behaald in het verleden. De tenenkrommende generalisaties van een bejaarde journalist die denkt het wereldtoneel te kunnen duiden zonder ooit de 'theatergeschiedenis' bestudeerd te hebben of de statistieken of daadwerkelijk in Mexico te zijn geweest, er met mensen gesproken te hebben de cultuur en de geschiedenis te hebben bestudeerd. Niets maakt er van.

Normaal gesproken worden mensen milder wanneer ze ouder worden, zo niet Henk Hofland die zich opzij n verworven rechten kan beroemen. En dus hijst De Groene de oude man het podium op. Omdat hij zoveel betekend heeft?

Die twee gezichten van de groene maken haar niet geloofwaardiger natuurlijk maar elke (media) krant kampt met dezelfde vijand. Lezers en kijkcijfers. Stel je voor dat je jezelf in de voet schiet. Die lafhartige houding weerspiegeld een en ander. Waarom geen zevenkoppige hond? Dat spreekt in nog meer tongen en links en rechts likken is eenvoudiger. Bovendien maakt het de leerstoel van een cynische, satirische columnist eens te meer dan mogelijk. Blijf vooral de ontevreden elite het gevoel geven dat ze deel uit maken van 'n intellectuele elite om de ontevredenheid tegen te gaan. Daar lijkt het op namelijk. Beter ware het geweest Hofland eeens te ondervragen naar zijn beweegrerenen. En precies daar ging het fout. Wie anders dan Stan van Houcke, ooit voorzitter van het journalisten panel van Radio Stad Amsterdam is daarvoor de aangewezen man. Kennis van nemen is goed maar negeren is beter?

Het kenmerk van moed is dat niet het resultaat is wat telt omdat het ongemakkelijkheid impliceert. Marchanderen met het excuus dat te doen om te kunnen existeren is een zwaktebod om het eigen hachje te redden. Of wat? Moet het een tegenwicht bieden aan het verder revolutionaire elan, het omdenken (niet doen)? Hoever men verwijderd is van arbeiders of arbeidslozen, 'the illiterate class' dat ga je je door henk laten vertellen vanwege z'n status? Over tien jaar weet niemand meer wie hij was omdat hij blijkbaar over 'n 'hang up' wereldbeeld beschikt dat niet strookt met de werkelijkheid en ondanks dat, aanzien geniet omdat... Ja om wat eigenlijk? De oplage verkopen aan gecommitteerden? Een lang leven beschoren, voel je 'm? Of verworden tot een noodlijdend elitair verenigingsblaadje? Het zou zo maar kunnen, alleen de naam al is inmiddels een ideologische vlag op de modderschuit die doet vermoeden dat men er aan co2 compensatie doet. Ach waar zijn de tijden va Monty Python, de enfants terrible, toen er ook niets te lachen viel maar het wél gebeurde.

De kansen van Trump. Chapeau!

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...