zondag 2 augustus 2015

Het Neoliberale Amsterdam


Zolang Amsterdam gebruikt werd door westerse concerns om belasting in hun eigen land te ontduiken was dit voor de mainstream-media tolerabel. Dat Russen en Chinezen al langere tijd vastgoed in de binnenstad van ondermeer Londen opkochten was nauwelijks informatie voor mijn collega's. Dat in de speculerende neoliberale luchtbel vastgoed en goud de enige zaken zijn die waardevast lijken, daaraan besteden de kapitalistische massamedia in de polder geen structurele aandacht. Maar nu:


Anoniem heeft een nieuwe reactie op je bericht "Economic Hitmen" achtergelaten: 

Het Parool, Amsterdam gaat Londen achterna oligarchen die de boel opkopen... levert ze vast ook een leuke duit aan erfpacht op...

Superrijke Chinezen kopen Amsterdamse grachtenpanden op

En alweer 'n voormalig overheidsgebouw.

Omstreden vastgoedondernemer slijt Paleis van Justitie aan Chinezen




4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoho, niet alleen de puisant rijke russen en chinezen. Ik ken de achtergronden. Het nummerbord geeft het weg. Tot alles in staat. Aan de orde van de dag in Londen. Verzekering? Lachertje...

stan zei

je hebt gelijk. sterker nog: de dealer van peperdure auto's die in het centrum van londen is gevestigd klaagde een tijdje geleden dat zijn omzet drastisch was gedaald als gevolg van het feit dat schatrijke arabieren hun geld in vastgoed hebben belegd en hele blokken huizen laten leegstaan.

Anoniem zei

De omzichtigheid waarmee omgegaan is met waardevolle assets. Het spreekt boekdelen. Een gepimpte (a work of art) Lamborghini Avenger waarmee omzichtig omgegaan dient te worden. Ik bedoel maar (just saying).

Anoniem zei

Voor de Turk en de Koerd dit: Oblomov in zijn paleis dat het witte huis overtreft beschouwd het universum. Een druppel op 'n gloeiende plaat Oblomov?
Een prinsje, opgroeiend in het paleis van Erdogan groeit op voor galg en rad? zou het kunnen? Een uur en tien minuten, ongeveer.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...