zaterdag 19 december 2015

Geert Mak. Het Orakel van Bartlehiem

Een decennium nadat Geert Mak, de door autoriteiten en de polderpers zo geprezen, 'chroniqueur van Europa,' zijn bestseller In Europa eindigde met de stellige conclusie dat 'Europa als vredesproces een eclatant succes' was, en 'Europa als economische eenheid een eind op weg,' en vier jaar nadat de VPRO een gelijknamige televisieserie uitzond, opent vandaag, zaterdag 19 december 2015, de International New York Times over bijna de gehele breedte van de voorpagina met de kop 'Has Europe reached the breaking point? A continent in crisis,' en besteedt de krant de tweede pagina aan het geven van een antwoord daarop.     

De werkelijkheid van mainstream-opiniemaker Mak is de waan van de dag. Dat is de enige reden waarom hij nog steeds  door de mainstream gezien wordt als het orakel van Bartlehiem. En nu ik hem nog maar zelden zie, vrees ik dat er niemand meer is die hem erop wijst dat hij beter kan zwijgen om zich te kunnen verdiepen in wat de huidige realiteit in feite is.   


Geen opmerkingen:

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...