zaterdag 6 februari 2016

MH 17 Mystery 100

Nabestaanden MH17 zitten overheid achter de vodden



16

Door: Koen Voskuil / Jeroen de Vreede
6-2-16 - 03:00

Werkgroep Waarheidsvinding gaat onderzoek kritisch volgen

Het wrak van vlucht MH17 tijdens een presentatie op vliegbasis Gilze Rijen © ANP.
Nabestaanden van MH17-slachtoffers hebben een Werkgroep Waarheidsvinding opgericht, die het onderzoek naar de vliegramp kritisch gaat volgen. Ze zijn ontevreden over de Nederlandse zoektocht naar de toedracht. Zo lopen de uitleg van Nederland en Oekraïne over radargegevens nog steeds uiteen.
We willen niemand voor de voeten lopen, maar waar nodig gaan we duwen
Thomas Schansman, lid van werkgroep
Initiatiefnemer van de werkgroep is Stichting Vliegramp MH17, waarin nabestaanden van 183 slachtoffers zich hebben verenigd. ,,We willen druk blijven uitoefenen zo lang de ware feiten over de ramp nog niet boven water zijn," zegt werkgroepslid Thomas Schansman. ,,We willen niemand voor de voeten lopen, maar waar nodig gaan we duwen."

Debat op zijn felst
De werkgroep wordt ondersteund door bekende juristen en is opgericht in de week waarin het debat om ontbrekende radarbeelden op zijn felst was. Donderdagavond was de Tweede Kamer nog ontevreden dat het kabinet geen moeite doet de zogeheten ruwe primaire radardata boven water te krijgen.

Daarover is ook Schansman, vader van de met vlucht MH17 omgekomen Quinn (18), zeer ontevreden. Hij verstuurde eerder, samen met andere nabestaanden, brieven naar bewindslieden John Kerry, Poetin, Porosjenko en Mark Rutte om hen aan te sporen achter deze radargegevens aan te gaan.

Geen vragen
Ook na het Kamerdebat van donderdag lopen de lezingen van Nederland en Oekraïne nog uiteen. Oekraïne bevestigt in een nieuwe schriftelijke verklaring dat ná januari 2015 vanuit Nederland geen vragen over radargegevens op tafel lagen bij de officiële overheidcommissie.

Volgens de Onderzoeksraad en minister Van der Steur is hier echter in maart 2015 nog om verzocht door een team dat afreisde naar Oekraïne. Het is dit soort onduidelijkheid dat nabestaanden dwarszit. Zo gaf Van der Steur aan geen behoefte te hebben aan verdere radargegevens.

Schansman zag het Kamerdebat hierover en noemt het teleurstellend: ,,Ik vond het schokkend te zien hoe justitieminister Van der Steur probeert weg te komen. Hij verschuilt zich achter het Openbaar Ministerie, dat hem kennelijk gevraagd heeft niets te doen. Dat kán niet! De overheid heeft een eigen verantwoordelijkheid de waarheid te achterhalen."


1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

Al die lui zijn een par jaar geleden verschrikkelijk belazerd en
op het verkeerde been gezet door Frans 'twee maten' Timmermans.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...