zaterdag 7 mei 2016

Willy van Damme over Syrië

Syrië’–Straf de oorlogsmisdadigers

by willyvandamme
Dat de oorlog in Syrië ontaarde in een complete chaos en een humanitair drama van enorme proporties is duidelijk. Dat het evolueerde naar een derde wereldoorlog is eveneens zeker. Geen enkel continent blijft gespaard van de gesel van deze uit Syrië komende salafistische terreur. 
Idealisten
Het aantal landen wereldwijd dat met die islamitische vorm van fascisme af te rekenen heeft is niet meer te tellen. Er zijn in Afrika bijvoorbeeld Mali, Algerije en Tsjaad, In Azië heb je dan onder meer de Filippijnen, China en Thailand, met verder het ganse Midden-Oosten, behoudens dan – opvallend Israël – en als laatste is er dan Europa met Rusland en de VS. Alleen Latijns-Amerika blijft, voorlopig, nog gespaard. 
En de schuldigen hiervoor zijn niet moeilijk te vinden. Het zijn zij die al sinds 1979 die groepen bewapenden en financierden. Het zijn zij die van die terroristen, onze Syriëstrijders, in onze media helden maakten. ‘Idealisten’ zoals onze professor Rik Coolsaet zonder schaamte of aarzeling ooit op TV stelde. En dan verschieten dat Syriëstrijder zijn hier in België bij honderden populair werd.
Barack Obama - 3
De Amerikaanse president Barack Obama stak in maart 2011 heel bewust Syrië in brand. En omdat hij zijn eigen leger niet wou gebruiken riep hij al Qaeda en de Moslimbroederschap ter hulp. Het idee was het land te vernielen en voor lang onbestuurbaar te maken. Het gevolg is massa’s puin en miserie, niet alleen in Syrië of het Midden-Oosten maar wereldwijd. Zie maar naar Zaventem. 
Met onze regering die als steeds mee heulde met de bazen in de VS en liet betijen. Resulterend in een goeie vierhonderd jihadisten, tientallen doden bij terreuraanslagen, enorme financiële en menselijke schade en een overwerkt veiligheidskorps. Allemaal dankzij politici die als een kip zonder kop die salafistische terreur en hun geestelijke vaders Saoedi Arabië en Qatar hier in Europa lieten doen. 
De waanzin gaat zover dat men dit jaar het wereldkampioenschap wielrennen gaat houden in … Qatar. Een land waar er geen kat interesse heeft voor die sport. Ooit veel toeschouwers gezien bij de Ronde van Qatar? Hetzelfde met de komende wereldbeker voetbal in Qatar. Honderden hedendaagse slavenarbeiders lieten er al het leven bij de bouw van die voetbaltempels. 
Wedden dat de heren van de FIFA in 2022 bij het openen van die voetbalspelen ginds er niet zullen over reppen.  De zonen van Michel Platini en Michel D’ Hooghe, voetbalbonzen, werken dan ook in Qatar. Toch mooi hoe vaders zorgen voor hun kinderen, niet? En wedden ook dat men in de VS niet zal oproepen tot een boycot want Qatar is Rusland of China niet.
Zoete woorden
Nu poogt men in Genève en andere steden tot een oplossing te komen voor de door hen zelf gecreëerde Syrische knoeiboel. Een rotzooi van zo’n niveau dat geen enkele kat hoe slim en dapper ook er haar kroost in zal terugvonden.
Nicolas Sarkozy - 1
Na Barack Obama draagt de gewezen Franse president Nicolas Sarkozy de grootste verantwoordelijkheid voor de massaslachting in Syrië en de wereldwijde terreur. Ondanks de waarschuwingen van de Franse ambassadeur in Syrië besloot hij toch al Qaeda en de Moslimbroeders in Syrië te steunen. En die bedankten voor al die genereuze hulp met aanvallen in Frankrijk. Zijn opvolger François Hollande (PS) zette het beleid van zijn voorganger gewoon verder. Waar is de tijd van een Jean Jaurès?
Met dank aan Barack Obama, David Cameron, Nicolas Sarkozy en François Hollande. De echte oorlogsheren die vanuit hun paleizen met mooie zoete woorden dat land bewust in brand staken. Ja, want de seculiere staat geleid door president Bashar al Assad moest weg en vervangen worden à la Libië door een stelletje sadisten zoals men er zelden tegenkomt. Roofmoordenaars met als excuus de islam. 
Herhaaldelijk stellen de medebrandstichters van Human Rights Watch, Pax Christi en Amnesty International dat Assad voor het Internationaal Strafhof in Den Haag moet verschijnen. Assad is geen engel maar wat de voorgenoemde leiders van de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk op hun kerfstok hebben is niet te beschrijven. 
De enigen die men naar Den Haag moet sturen zijn deze toppolitici, de heren van het mooie woord die onder het mom van mensenrechten, vrijheid en democratie de grootste misdaad van deze eeuw begingen. En eventueel kan men er nog een stelletje die politici naar de mond pratende politicologen, journalisten en goeddoeners van HRW en AI vervolledigend bijstoppen. Laat het recht oordelen.
Dwaasheid
Hoe groot hun dwaasheid is bleek nog deze week toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry voorstelde om het door die salafistische terreurgroepen gecontroleerde deel van Aleppo in te delen in die gebieden in handen van al Qaeda & Co en die onder controle van andere groepen, de zogenaamde gematigde.
David Cameron - 8
De niet al te snuggere David Cameron kon natuurlijk niet achterblijven toen Sarkozy en Obama hun oorlog tegen Syrië op poten zette. Israël en Saoedi Arabië zullen hem er eeuwig dankbaar voor zijn. 
Het is een idee dat te zot is voor woorden. Het gemak waarmee die jihadisten van de ene groep overlopen naar de andere is gekend. En het continu wijzigen van allianties tussen die duizend-en-één groepen is zelfs wereldvermaard. En hoe ‘gematigd’ kan men zijn als men vijf jaar lang zij aan zij met al Qaeda en ISIS vecht. Kom nou. Is men soms idioot? 
En dan afkomen met zo’n voorstel over het verdelen van het rebellengebied in Aleppo is bewijzen dat men in Washington elke realiteitszin verloren heeft. Maar blijkbaar is het duo Kerry & Obama zo radeloos dat ze met de zotst mogelijke voorstellen afkomen. Het idee raakte dankzij Moskou dan ook nergens. Poetin mag veel zijn maar hij toont in deze kwestie tenminste gezond verstand. 
Maar het is simpel, arresteer deze heren en dames en stuur hen naar Den Haag. Ze hebben door hun arrogantie, domheid en hebzucht de wereld in brand gestoken. Als dat niet genoeg is voor levenslang, wat is het dan wel? 
Willy Van Damme
https://willyvandamme.wordpress.com/2016/05/06/syri-straf-de-oorlogsmisdadigers/

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...