vrijdag 1 juli 2016

De Neoliberale Uitverkoop

Italiaans bankensysteem op omvallen: EU pompt € 150 miljard ‘om paniek te voorkomen’
Brussel doodsbang voor Italeave referendum - Regering Rutte stelt met steun van D66 en GroenLinks de facto honderden miljarden in Nederlandse pensioenfondsen ter beschikking aan Brussel = aan de failliete banken
 
Dit treffende plaatje maar weer eens uit het archief getrokken. Omdat het zo toepasselijk is op wat er nu wéér gebeurt.
De Europese Commissie heeft achter de schermen de Italiaanse overheid toestemming gegeven om maar liefst € 150 miljard in het compleet failliete bankensysteem te pompen, om te voorkomen dat dit instort, de bevolking in paniek raakt en er een massale run op de banken ontstaat. Nu weten we gelijk waarom de Nederlandse regering in alle stilte de honderden miljarden uit de Nederlandse pensioenpotten de facto ter beschikking heeft gesteld aan Brussel, waardoor er in de niet al te verre toekomst voor werkelijk niet één Nederlander die dit artikeltje nog met zijn volle verstand kan lezen, ook nog maar een cent pensioen over zal zijn.
De Duitse bondskanselier Angela Merkel was zowaar tegen de noodmaatregelen, maar de Europese Commissie toverde één van de vele voor zichzelf opgestelde speciale regels uit de hoed, te weten de ‘buitengewone crisisregels voor staatssteun’. De Wall Street Journal bericht dat de directe kapitaalinjectie in de Italiaanse banken bovenop de € 40 miljard komt waarmee de Italiaanse overheid eind vorig jaar in het geheim, maar met instemming van de EU, al vier failliete banken overeind heeft gehouden.
Alle Italiaanse banken zijn failiet
De € 150 miljard aan overheidsgaranties zijn volgens een woordvoerder van de Commissie ‘enkel bedoeld voor solvente banken’, wat een tamelijk amusante verklaring is als bedacht wordt dat de Italiaanse banken –dankzij ECB president Mario Draghi, tenminste, toen hij nog aan het hoofd van de Italiaanse centrale bank stond- voor een duizelingwekkende € 360 miljard aan slechte leningen bezitten, wat betekent dat ALLE Italiaanse banken feitelijk totaal failliet zijn, en dus in aanmerking komen voor het steunprogramma.
Volgens een ingewijde bij de Italiaanse regering hoopt premier Matteo Renzi met de staatssteun paniek op de beurzen en een massale bankrun te voorkomen. Het behoeft geen uitleg dat die angst enkel kan bestaan als het Italiaanse bankensysteem inderdaad op omvallen staat, of beter gezegd: reeds is omgevallen, en alleen nog met honderden miljarden belastinggeld overeind kan worden gehouden, net als in de periode 2008 – 2010 in heel Europa gebeurde.
EU doodsbang voor Italeave referendum
Het lijkt er dan ook sterk op dat het Brexit van vorige week de eurocraten in Brussel eigenlijk heel goed uitkomt, omdat de gigantische overheidssteun voor het omgevallen Italiaanse bankensysteem nu valselijk op het Brexit kan worden afgeschoven – en dat terwijl de problemen dus al jarenlang bekend zijn, maar voor het grote Europese publiek doelbewust verborgen worden gehouden – zoals onze lezers weten deklassieke standaard werkmethode van de Europese Unie. (1)
In Brussel en andere Europese hoofdsteden is men tevens doodsbang dat na het uitbreken van chaos en paniek in Italië een referendum over het lidmaatschap van de eurozone en de EU zeer waarschijnlijk wordt, en de uitkomst dan vrijwel gegarandeerd is: Italeave, wat na het Brexit zonder twijfel de doodsklap voor de door steeds meer mensen gehate Eurodictatuur zal zijn.
Nederlandse pensioenen beschikbaar voor Brussel = voor de banken
Gehaat, zeker als het Nederlandse volk in de gaten begint te krijgen dat ‘onze’ regering de rijk gevulde Nederlandse pensioenpotten à € 1400 miljard de facto aan Brussel ter beschikking gaat stellen. Dat is weliswaar niet letterlijk gebeurd, maar het komt er wel op neer. Gaat u maar na: VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, de belangrijkste Haagse globalistische elitepartijen, hebben namelijk tegen een motie van het CDA, die ondertekend was door alle overige partijen, gestemd waarmee moest worden voorkomen dat andere EU-landen via Brussel ooit een greep in onze pensioenen kunnen doen. (2)(3)(4)
En dat dit eerder vroeger dan later nodig zal zijn, bewijst niet alleen het omgevallen Italiaanse bankensysteem, en eerder het Cypriotische en Griekse, maar ook de al even falliete banken in Spanje, Portugal, Frankrijk... en ga zo maar door. Zelfs de Deutsche Bank is niet door de recente Amerikaanse stresstest gekomen.
Ons geld weggeroofd, met onze instemming?
Conclusie: ‘2008’ was een ‘walk in the park’ vergeleken bij wat er nu en in de komende jaren gaat gebeuren, namelijk dat met volledige instemming en medewerking van de meeste politieke partijen zowel het Nederlandse pensioen- als spaargeld volledig zal worden weggeroofd en in de banken zal worden gestoken.
En ook met uw instemming overigens, tenminste, als u volgend jaar zich gewoon wéér laat inpakken door dezelfde loze beloften en glasharde leugens, waarmee bovengenoemde partijen in Den Haag aan de macht wisten blijven of überhaupt zetels wisten te winnen. Hier kunt u overigens een petitie ondertekenen waarmee het ontslag van het kabinet Rutte 2 wordt geëist.

http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Italiaans-bankensysteem-op-omvallen-EU-pompt-150-miljard-om-paniek-te-voorkomen



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...